Vuodesta 1970...

Tiesitkö, että Ravintola Coussicca on Tampereen vanhimpia ruokaravintoloita? Coussicca on sijainnut samassa osoitteessa jo vuodesta 1970.

Karjalasta kotoisin oleva energinen ja idearikas kokki halusi perustaa Tampereelle kunnon ruokaravintolan 1970-luvulla. Ravintolasta tulisi sellainen, missä asiakkaat viihtyisivät hyvän ruoan ja ystävällisen palvelun parissa.

Aluksi ravintolassa ei käytetty ruokalistoja, koska tarjottiin ainoastaan yhtä ruokalajia, tänäkin päivänä kuuluisaa Coussican vinkkaria. Se oli jo silloin "pöydän" kokoinen. Lisukkeena tarjoiltiin perunamuusia ja palanpainikkeeksi sai III-olutta. Parin kuukauden kuluttua kokki "kypsyi" paistamaan pelkkää vinkkaria ja mukaan listalle otettiin sveitsinleike kahdelle.

Talouspaperista tablettiin

Asiakkaiden kiinnostus ravintolaa kohtaan kasvoi entisestään, ja keittiöön ostettiin lisää valmistusvälineitä. Ruokalistan painaminen tuli aiheelliseksi. Persoonallinen ruokalista syntyi talouspaperirullaan. Tämä herätti tietysti puheensorinaa. Olihan siinä lyöty kaksi kärpästä yhdellä iskulla (vaikkei ravintolassa kärpäsiä tietysti olekaan).

Ruokailtuaan asiakkaat pyyhkivät suupielensä talouspaperiin, siis ruokalistaan. Vuosien saatossa ruokalista laajeni, eikä menu enää mahtunutkaan yhteen talouspaperiarkkiin. Oli aika siirtyä tablettiin. Valikoima on vuosien saatossa kasvanut yli kolmeenkymmeneen erilaiseen annokseen, etanoista pihviin.

 

Perinteet näkyvät tänäkin päivänä

Coussiccan kehitys on kulkenut asiakkaiden esittämien toiveiden mukaan. Liikemieslounaat ovat merkittävä osa toimintaa. Myös merkkipäiviä vietetään hyvän ruoan ja palvelun merkeissä. Ravintola on saanut ansaittua kiitosta asiakkailta ruoasta ja imagon säilyttämisestä. Ruokalistalta löytyy vielä sellaista, mikä oli jo 1970- luvulla asiakkaiden suosiossa.

Nykyisellään ravintolamme toimii entisten arvojen pohjalta mutta päivitettynä tähän päivään.

Coussicasta on tullut myös nuorten kohtaamispaikka hyvän ruoan merkeissä. Myös teatteriseurueet toisista kaupungeista ovat löytäneet Coussican hyvien ruokien äärelle. Saliimme mahtuukin juuri bussilastillisen verran asiakkaita.
 

Tervetuloa nauttimaan!

Toivotamme Teidät tervetulleeksi ravintolaamme nauttimaan hyvästä ruuasta ja ystävällisestä palvelusta myös tulevina vuosina.

Palveluksessanne koko ravintolan henkilökunta.